Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Janmiekeshoeve wordt regeneratieve agroforestry boerderij

De afgelopen twee weken zijn er 1000 bomen en struiken gepland in het voedselbos van bosboerderij Janmiekeshoeve. Een belangrijke stap in de transitie naar een regeneratieve agroforestry boerderij.

Janmiekeshoeve wordt regeneratieve agroforestry boerderijHet ontwerp

Dit voedselbos is ontworpen als een rabattenbos. Er is een reliëf van langgerekte lichte heuveltjes aangebracht. Om de vijf meter is een enkele of dubbele rij bomen en struiken geplant. Vroeger paste men rabatten toe in de bosbouw om een gebied te ontwateren om bomen te kunnen planten. Dat ontwateren is door de lagere grondwaterstand niet meer nodig, dus de greppels zijn achterwege gebleven.

Als je een boom plant, plant je toekomst!

Boer en eigenaar John Heesakkers vertelt: ‘In 1781 begonnen mijn oud grootvader- en moeder hier deze boerderij. De naam Janmiekeshoeve refereert naar zoon Jan van Mieke. De eerste dubbele rij bomen en struiken staat voor de eerste generatie. De tweede rij voor de tweede generatie “Jan van Miekes” enzovoort. De achtste rij staat voor de generatie van onze kinderen. Ik wil deze familiegeschiedenis op termijn laten zien in dit voedselbos en hoop op deze manier inzichtelijk te maken wat duurzaamheid is. De bodem, de grond van ons bestaan koesteren en gezond doorgeven aan de volgende èn toekomstige generaties. Als je een boom plant, plant je toekomst!’

Ontdek de Janmiekes hoeve >>

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest