Nieuws

Jermain de Rozario is trotse ambassadeur van Product uit het Land van de Peel

Tot een aantal jaar geleden kocht sterrenchef Jermain de Rozario gedachteloos zijn boodschappen in de supermarkt. Toen ging hij zichzelf vragen stellen. Waar komen groenten eigenlijk vandaan? En wat is het verschil tussen voedsel van de boer en uit de supermarkt? Als ambassadeur zet hij zijn bekendheid nu belangeloos in om de streekproducten uit het land van de Peel op de kaart te zetten.

Sterrenchef Jermain de Rozario is ambassadeur van het product van het Land van de PeelOp 18 september 2022 werd het label Product uit het Land van de Peel officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Dit label zet lokale streekproducten op de kaart bij toeristen, inwoners en chef-koks. Als ambassadeur serveerde Jermain een kleine lokale versnapering aan alle aanwezigen en sprak hij over dit nieuwe project. ‘Ik ben er trots op dat ik gevraagd ben om ambassadeur te zijn. Voor mij is dit meer dan een titel. Ik wil mijn bekendheid gebruiken om nieuwe verbindingen te leggen en boeren uit de Peel zichtbaar te maken.’

Persoonlijke verhalen van boeren

Twee jaar geleden begon Jermain zijn eigen groentetuin. ‘Ik wil hiermee zelfvoorzienend zijn. Tegelijkertijd werk ik samen met leveranciers. Wanneer een boer bij mij langskomt met zijn producten in mijn restaurant De Rozario, dan vertelt hij mij het persoonlijke verhaal erachter. Dat verhaal wil ik verder vertellen. Ook denken boeren met mij mee en wijzen me op producten of ingrediënten waar ik zelf nog niet aan gedacht heb bij het bedenken van nieuwe gerechten.’

Parels uit de Peel ontdekken

Het nieuwe label laat de chef ook nadenken over zijn eigen samenwerkingen. ‘Vaak werken restauranthouders al heel lang met dezelfde leveranciers. Omdat de relatie er nu eenmaal is, en ze dat nu eenmaal zo doen. Dit label brengt mij weer op ideeën. Ik ontdek zelf ook nieuwe producten. Zeker wanneer je buiten de gebaande paden kijkt. Te groot, te klein, te dik, of te dun, groente moet vaak een bepaalde afmeting hebben anders willen mensen het niet. Maar de parels zitten verstopt in het proces van groei tot bloei. Dit label laat dat zien.’

Gezond en lekker eten

De ambassadeur kijkt ook kritisch naar zichzelf. ‘Ik was altijd naïef. Ik ben nu 38 jaar en tot mijn 35e kocht ik gewoon mijn boodschappen bij de supermarkt. Met het grootste gemak bestel je als consument je boodschappen online en worden ze thuisbezorgd. Maar waar komen deze producten vandaan? Vaak zijn ze bewerkt voor een langere houdbaarheid. Ik wil mensen bewust maken van waar gezond en lekker eten vandaan komt. In onze regio is er een enorm aanbod. Weet jij het verschil tussen een appel uit de supermarkt en een appel rechtstreeks van de broer? Dat verhaal ga ik met liefde vertellen aan iedereen uit de Peel. Zo veranderen we de wereld samen, door te beginnen in onze eigen Peelregio!

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest