Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws

Karin Thuis past de Peel Positief mindset toe in haar werk én als persoon

Karin ThuisSamen zijn we de maatschappij. Door hieraan bij te dragen, verrijk je als persoon. Dat is de visie van Karin Thuis. Ze past deze filosofie toe in haar werk in het onderwijs en op haar eigen zorgdagbesteding. Door haar deelname aan Peel Positief legt ze nieuwe verbindingen. ‘Want ook al woon ik net buiten de Peel, we staan voor dezelfde maatschappelijke opgaves.’

Geboren en getogen in Erp. Karin kent de regio goed. ‘Mijn ouders komen uit de achterhoek, maar vertrokken naar Brabant voor werk.’ Zelf werkte ze lange tijd in de zorg. ‘Ik ben opgeleid als pedagoog en heb met verschillende doelgroepen gewerkt. Van baby’s tot bejaarden met diverse problemen.’

Ogen geopend door ziekte

Zelf is ze ook ernstig ziek geweest. ‘Hierdoor ging ik anders nadenken over de zorg. Ik heb veel geluk gehad. Na een reanimatie ben ik teruggehaald. Hierbij had ik een grote kans op hersenletsel, maar op wat kleine dingen na valt alles reuze mee. Hierdoor zie ik dingen nu wel in een ander perspectief. Ik liep in de zorg tegen muren op en dacht: ik wil het anders gaan doen.’

Nieuwe kans voor mens en materiaal

Karin zette haar eigen dagbesteding op: Maison Unique. ‘Mijn kernwaarden zijn duurzaamheid, verbinding en creativiteit. Met mijn dagbesteding wilde ik een fijne plek creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn en fijne bezigheden hebben. Zo ben ik gestart met oude leren bankstellen. Daar maakten mijn cliënten bijvoorbeeld schorten van. Zo krijgen mensen én materiaal een nieuwe kans.’

Veder kijken dan jezelf

De Peel Positief gedachte van meer geven dan nemen sluit aan bij de reden waarom Karin voor zichzelf begon. ‘Ik zie de scheidingslijn tussen profit en non-profit. Ik vraag me steeds vaker af waarom dat verschil er nog is. Wat ik ook mooi vind, is dat deze beweging van onderaf gemaakt wordt. En we doen het samen. We kijken hoe we de maatschappij samen beter kunnen maken en kijken daarbij verder dan onszelf of ons bedrijf.’

Nieuwe verbindingen leggen

Ook bij haar werkgever de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zoekt Karin nieuwe verbindingen. ‘De maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, welzijn en zorg raken ons allemaal. Dat heb je het dus over leefbaarheid en energie, maar ook circulaire doelstellingen. Vanuit verschillende rollen, waaronder die als docent onderzoeker, mag ik me hier mee bezig houden. Vooral het stukje inclusie raakt mij hierbij.’

Verrijking voor iedereen

Waarom zouden anderen zich bij Peel Positief moeten aansluiten? ‘Je moet natuurlijk niets. Maar ik denk dat als je open staat voor deze nieuwe manier te denken, het je gaat verrijken. We zijn samen die maatschappij. Hier een positieve bijdrage aan leveren, maakt je leven mooier. Het levert je duurzame relaties op en er kunnen nieuwe projecten ontstaan. Allemaal dingen die anders niet op je pad waren gekomen. Het maakt je krachtiger als persoon en dat helpt je bij alles waarmee je bezig bent! Of je nu burger of ondernemer bent. Of in het onderwijs werkt. En dan maak je onze regio ook nog eens mooier. Beter kan niet wat mij betreft!’

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest