Search
Close this search box.
Nieuws

Voycycle zoekt partners voor innovatie in zonnepaneelrecycling

VolcycleFotovoltaïsche panelen, oftewel zonnepanelen, zijn uitgegroeid tot een belangrijke technologie in de overgang naar hernieuwbare energiebronnen. Nu steeds meer zonnepanelen het einde van hun operationele levensduur bereiken, groeit de aandacht voor verantwoorde afvoer en recycling. Huidige recyclingmethoden richten zich op het mechanisch demonteren en scheiden van materialen. Dit proces is vaak tijdrovend en resource-intensief is. Volcycle zoekt partners om zonnepaneelrecycling te innoveren!

In Nederland worden afgedankte zonnepanelen momenteel versnipperd en als vulmateriaal in de bouw gebruikt, wat leidt tot laagwaardige recycling. Hierbij worden edelmetalen zoals zilver gemengd met asfalt of isolatiemateriaal. Door gebrek aan economisch haalbare technologieën en milieuvriendelijke processen, is de recycling van deze panelen momenteel onvoldoende. Volcycle begon als afstudeerproject van twee enthousiaste studenten, Hugo de Vries en Sander Kuipers. Ze onderzochten de markt en recyclemethodes van zonnepanelen en ontdekten al snel dat er veel potentie in deze markt zit. Daarom besloten ze om Volcycle op te richten. Hoewel ze nog in een onderzoeksfase zitten, groeit het team snel en is de eerste subsidieaanvraag ingediend.

Zonnepanelen efficiënt recyclen met Volcycle

Volcycle heeft als doel te begrijpen hoe zonnepanelen efficiënt gerecycled kunnen worden, en hoe materialen hergebruikt kunnen worden in een wereld die streeft naar duurzame energiebronnen. Volcycle voert onderzoek uit en ontwikkelt processen om hoogwaardige recycling van zonnesystemen te bereiken. Hiermee wil Volcycle bijdragen aan de ontwikkeling van een circulaire economie in de zonne-energiesector, zodat toekomstige generaties kunnen blijven profiteren van zonne-energie.

Benieuwd hoe Volcycle bijdraagt aan een duurzame toekomst?

Op dit moment zijn we bij Volcycle volop bezig met het opbouwen van nieuwe relaties. We hebben grote plannen om een circulaire economie in de zonne-energiesector te creëren, maar dat kunnen we niet alleen. Heeft jouw bedrijf waardevolle kennis of middelen in deze markt en wil je samen met ons een verschil maken? Neem dan contact met ons op via Volcycle.nl en laten we de mogelijkheden voor samenwerking bespreken!

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest