Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Peel Positief Pionier Eric Coorens: ‘De Peel is het perfecte ecosysteem voor een netto-positieve beweging’

18 juni 2024
Peel Positief staat voor alles waar Eric Coorens mee bezig is en in gelooft. Hoewel hij zelf niet uit de Peel komt, wil hij zijn ervaring uit het bedrijfsleven, bestuursfuncties en de wetenschap inzetten om een netto-positieve beweging op gang te brengen.

Voycycle zoekt partners voor innovatie in zonnepaneelrecycling

13 juni 2024
Nu steeds meer zonnepanelen het einde van hun levensduur bereiken, groeit de aandacht voor verantwoorde afvoer en recycling. Volcycle zoekt partners om zonnepaneelrecycling te innoveren!

Ralph Zebregs gelooft in Peel Positief. ‘Wij kunnen een voorbeeld zijn voor anderen om meer te geven dan nemen’

13 juni 2024
Toen Ralph Zebregs gevraagd werd voor Peel Positief twijfelde hij geen moment. ‘Ik geloof dat deze beweging naar een 100% circulaire en inclusieve regio de juiste weg voorwaarts is.’

Hugo van Osch daagt ondernemers uit om zich ook aan te sluiten bij Peel Positief

13 juni 2024
De wereld iets beter proberen te maken zit bij Hugo van Osch in de genen. Sinds hij zijn aandelen in keukenbladenfabrikant Arte recentelijk overdroeg, heeft hij meer tijd voor duurzaamheidsprojecten. Als bestuurslid van Peel Positief wil hij ondernemers enthousiasmeren om meer te geven dan te nemen.

Terugblik Peel Positief Dialoogsessie

6 december 2023
Het was een inspirerende avond bij Het Speelhuis! Samen met een grote groep duurzame koplopers uit de Peel bespraken we de weg naar een 100% circulaire regio. Samen gaan we deze transitie maken!

Geert Bukkems zet jonge Peel Positief Pioniers in hun kracht

26 oktober 2023
Wil je bijdragen aan de grote uitdagingen waar we samen voor staan? Sluit je dan aan bij de jongerengroep van Peel Positief. Aanjager Geert Bukkems zet jonge pioniers in hun kracht om vanuit hun eigen talent een positieve impact te maken op de wereld.

Inspirerende kennismaking met sociale inclusie in de Peel

20 september 2023
Hoe kunnen we iedereen laten meedoen in de Peelregio? De wethouders van de Peelgemeenten wilden graag meer leren over sociale inclusie. Bij Maakwerk Deurne organiseerden we een bijeenkomst over dit onderwerp. Een terugblik op een inspirerende middag

Bijbaan: Speurneus gezocht die Peel Positief op de kaart zet

20 september 2023
Wij zoeken een student alle Peel Positief projecten en initiatieven op de kaart zet. Kun jij goed zoeken, contacten leggen en ben je handig met Google Maps? Bekijk dan onze vacature!  

Alleen nog maar friet eten uit een herbruikbaar bakje van Circulware uit Gemert

11 juli 2023
Gratis wegwerpplastic is sinds kort verboden in de horeca. Circulware uit Gemet biedt een duurzaam kunststofalternatief voor wegwerpservies.

Klimaatburgemeester Bert Visser maakt van Handel de gezondste streek van Nederland

21 juni 2023
Duurzaamheidsaanjager Bert Visser heeft, naast zijn werkzaamheden als klimaatburgemeester van gemeente Gemert-Bakel, een nieuw initiatief opgezet. Met het burgerinitiatief HandelVitaal, in samenwerking met Peel Positief, wil hij van het dorp Handel de gezondste streek van Nederland maken..

Waarom Aukje Kuypers aan een Peel Positieve regio wil bouwen? ‘Heel simpel, het kán en het moet!’

7 juni 2023
Een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie. Dat is de impact die Aukje Kuypers wil maken met haar familiebedrijf Kuijpers. Als Peel Positief Pionier denkt ze met ons mee over hoe we samen onze regio Peel Positief maken. Haar motivatie? ‘Heel simpel, het kán en het moet!’

Welk Helmonds bedrijf verdient De Groene Pluim?

17 mei 2023
Ben of ken jij een Helmonds bedrijf dat het goede voorbeeld geeft met duurzaamheid? Meld dan dit groene bedrijf aan voor De Groene Pluim!

Peel Positief Pioniers sluiten pact

17 mei 2023
Voorafgaand aan het Peel Positief congres  kwamen een aantal Peel Positief Pioniers bijeen voor een bijzonder moment. Samen sloten zij een bijzonder pact.

Terugblik Peel Positief congres

17 mei 2023
Tijdens het Peel Positief congres van bekeken we de wereld door een Peel Positieve bril! En dat zag er fantastisch uit!

Gastspreker Lucas de Man geeft energie, maar ook een schop onder de kont!

11 april 2023
Gastspreker Lucas de Man daagt deelnemers aan het Peel Positief congres uit om de ratio los te laten! Meld je dan nog snel aan het congres.

Uitnodiging: Peel Positief Congres op 11 mei

5 april 2023
Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Bekijk het programma en kom ook!

Karin Thuis past de Peel Positief mindset toe in haar werk én als persoon

30 maart 2023
Meer geven dan nemen. Karin Thuis past de Peel Positief mindset toe in haar werk én als persoon.

Klimaatburgemeester Bert Visser over Peel Positief: ‘Als we samen deze weg inslaan, dan wordt onze reis veel positiever’

28 februari 2023
Als Klimaatburgermeester van Gemert-Bakel ontdekt Bert Visser nog altijd nieuwe mogelijkheden om burgers te helpen met hun gezondheid en verduurzamen. De uitdaging is groot en daarom sloot hij zich aan bij Peel Positief.

Veel energie bij boeren en bouwers tijdens ‘biobased bouwen met natte teelten’ bijeenkomst

25 januari 2023
Op 13 januari bezochten maar liefst 75 geïnteresseerden de bijeenkomst over het telen en toepassen van natte teelten in de bouw.

Janmiekeshoeve wordt regeneratieve agroforestry boerderij

5 januari 2023
Er zijn 1000 bomen en struiken gepland in het voedselbos van bosboerderij Janmiekeshoeve. Een belangrijke stap in de transitie naar een regeneratieve agroforestry boerderij.

Hier werkten we de afgelopen maanden aan

8 december 2022
We nemen je graag mee in waaraan er afgelopen maanden gewerkt is!

Purpose Day XL met keynote speaker Paul Polman

8 december 2022
Op 18 april vindt het event Purpose Day XL – The road to net positive! plaats.

Jobfactory met productlijn Skôn op Dutch Design Week

10 november 2022
.

Arte ontvangt De Groene Pluim

10 november 2022

Europarlementariër (en Helmonder) Mohammed Chahim doet mee!

10 november 2022
Mohammed Chahim, Helmonder en Europarlementariër taat in de top 30 meest invloedrijke Europeanen die werken aan de groene agenda. Hij is erg enthousiast over Peel Positief.

Jermain de Rozario is trotse ambassadeur van Product uit het Land van de Peel

19 oktober 2022

Meer geven dan nemen: lancering Peel Positief

22 september 2022